Loša igra Despota na memorijalnom turniru

Dana 03.06.2017. naš klub je učestvovao na prvom memorijalnom turniru „Nančeski Ivan – Nanča“. Pored Despota na turniru su učestvovale pionirske selekcije OKK Kruševca, Mladosti iz Smederevske palanke i organizator turnira košarkaški klub Smederevo 1953.

U prvom polufinalu snage su odmerile dve Smederevske ekipe. Smederevo 1953 je vodilo tokom cele utakmice i na kraju zasluženo pobedilo rezultatom 55:42.

Domaćin turnita je stekao dvocifrenu prednost na startu utakmice i do kraja je uspešno odbijao nalete naših momaka. Glavni uzrok poraza je loše izvođenje slobodnih bacanja. Dobro smo napadali protivnika i iznudili čak 30 slobodnih bacanja. Pogodili smo samo polovinu. Takođe naš rival je bio raspoložen u šutu za tri poena dok smo mi pogodili samo jedan šut van linije 6,74. Najbolj igrač našeg tima bio je Aleksandar Mikarić sa 14 postignutih poena. On je na ovom meču postao treći igrač koji je postigao više od 400 poena na zvaničnim utakmicama i prvi koji je odigrao više od 60 utakmica za naš klub. Pogodio je 8 slobodnih bacanja što je njegov lični rekord.

4. Pavlović Vuk,
6. Đorđević Lazar 5 (1 trojka),
7. Zlatanović Bogdan 5,
8. Mikarić Aleksandar 14,
10. Nikolić David 3,
11. Stefanović Đorđe 5,
12. Vranić Novica,
13. Petrović Aleksandar,
14. Radosavljević Miljan 8,
17. Marašević Uroš 2,
18. Vranić Stefan.

U drugom polufinalu Mladost je savladala Kruševac. Tako su se u meču za treće mesto sastale ekipe Despota i Kruševca a Kruševljani su odneli pobedu rezultatom 36:47.

Nakon sjajno odigrane prve četvrtine dolazi do velikog pada u igri našeg tima. Delovali su naši momci potpuno demotivisano a protivnik je to iskoristio i stekao nedostižnu prednost. Tek krajem treće četvrtine su se trgli naši momci. Napravili su seriju 10:0 na početku četvrte četvrtine, ali sve što su uspeli je da priđu na -7. Jednostavno nismo imali snage za više od toga. Ovo je najlošija utakmica našeg tima u ovoj sezoni i prava je šteta što nismo pokazali svoje pravo lice jer bi sigurno mogli da pariramo ekipi Kruševca. Najefikasniji je bio Miljan Radosavljević sa 12 postignutih poena. Ipak i on je bio daleko od svog najboljeg izdanja a većinu svojih poena postigao je u trenucima kada je pitanje pobednika već bilo rešeno.

4. Pavlović Vuk 2,
6. Đorđević Lazar 6,
7. Zlatanović Bogdan 2,
8. Mikarić Aleksandar 3,
10. Nikolić David 3 (1 trojka),
11. Stefanović Đorđe 6,
12. Vranić Novica 2,
13. Petrović Aleksandar,
14. Radosavljević Miljan 12,
17. Ilić Aleksandar,
18. Vranić Stefan.

Ovaj turnir je jedno potpuno novo iskustvo za naše igrače. Oni će, nadamo se, izvući pouke iz ove dve utakmice i iz njih izaći bolji. Pred nama je leto tokom koga ćemo raditi na ispravljanju grešaka kako bi spremni dočekali sledeću sezonu.

U finalnoj utakmici ekipa Mladosti je savladala Smederevo i tako osvojila prvi memorijalni turnir „Nančeski Ivan – Nanča“. U revijalnoj utakmici nastupio je i trener Despota Dušan Savić koji je svojevremeno bio Nančin saigrač.

Na kraju želimo da se zahvalimo organizatorima turnira na pozivu i da im čestitamo na dobroj organizaciji kao i na osvojenom drugom mestu.