Despoti koji su izneli najveći teret ove sezone

Odlična sezona pionira

Ovog vikenda zvanično je završena sezona 2016-2017. Despoti su svoju treću takmičarsku godinu završili veoma uspešno. U narednim redovima osvrnućemo se na sjajnu sezonu pionira, generacija 2002-2003.

Odigrali smo 20 zvaničnih utakmica ove sezone i ostvarili skor od 15 pobeda i 5 poraza. Početkom 2017. napravili smo najduži niz pobeda – 11. Mnogo važnije je da su naši igrači prikazali ogroman napredak u odnosu na prethodnu sezonu. Čak 22 igrača dobila su priliku da igraju ove sezone, a njih 19 ih je postizalo poene.

Što se samog takmičenja tiče, Despoti su završili prvu fazu regionalne lige na 3. mestu, iza ekipa Smedereva 1953 i Požarevca. Ostvarili smo skor 10-4, a samo nam je pobeda u Požarevcu nedostajala da bi se kvalifikovali u drugu fazu. Takmičenje smo nastavili u utešnoj ligi. U konkurenciji 4 ekipe zauzeli smo prvo mesto uz skor 5-1.

Čak 6 igrača je postizalo više od 7 poena po utakmici, što je u mlađim kategorijama prava retkost. Naime, u prethodne dve sezone u uzrastu pionira i mlađih pionira samo su 3 igrača našeg kluba beležila više od 7 poena po utakmici.

Za Despote su u ovoj sezoni nastupali: Mikarić Aleksandar, Radosavljević Miljan, Đorđević Lazar, Stefanović Đorđe, Nikolić David, Vukić Stefan, Zlatanović Bogdan, Vranješević Luka, Stailković Lazar, Vranić Novica, Pavlović Vuk, Ilić Aleksandar, Jovanović Jovan, Janićijević Mihajlo, Mitrović Đorđe, Marašević Uroš, Petrović Aleksandar, Mančić Stefan, Nikolić Petar, Simonović Stefan, Jovanović Martin i Jovanović Dalibor. Veliki broj ovih igrača dao je ozbiljan doprinos ove sezone. Najbolji strelac tima bio je Miljan Radosavljević sa 291 postignutim poenom. Pogodio je čak 22 trojke.

Možemo biti prezadovoljni ovom sezonom jer je glavni cilj postojanja kluba ispunjen. Naši igrači napreduju iz sezone u sezonu i uspevamo da pružimo šansu velikom broju igrača. Polako se okrećemo narednoj sezoni u kojoj će selekcija 2002 igrati u kadetskoj a 2003 u pionirskoj ligi.

Mikarić, Radosavljević, Đorđević, Stefanović, Nikolić i Zlatanović će i sledeće sezone u konkurenciji igrača rođenih 2001. godine imati velike uloge, dok su Ilić i Marašević pokazali da se i na njih može računati. Očekujemo da će njih dvojica imati ozbiljnu ulogu u sezoni 2018-2019.

Što se tiče generacije 2003 oni će imati priliku sledeće sezone da potvrde dobre partije iz ove sezone u konkurenciji svojih vršnjaka. Ovi momci imaju još mnogo toga da pokažu i dokažu. Stailković, Vranić, Pavlović, Janićijević, Petrović sada već imaju dosta iskustva i moćiće da se nose sa svim protivnicima. Pred kraj sezone priključio im se Jovanović Jovan koji je u završnici sezone pokazao da će moći da pruži ozbiljan doprinos ovoj generaciji. Teško je očekivati da će ovi momci ponoviti uspehe iz ove sezone, ali znamo da će pružiti svoj maksimum.