Početak nove sezone

Danas u 16:30 u osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj KK Despot će započeti 4. takmičarsku sezonu. Rekordnih 6 selekcija predstavljaće klub u takmičenjima Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije. Nakon 3 godine klub je konačno uspeo da oformi žensku kadetsku selekciju. 17 devojčica konkurisaće za mesto u timu na utakmicama Regionalne kadetske ženske lige. Ponosni smo i na to što ćemo ove godine nastupati i u minibasket selekciji i to u dve uzrasne grupe. Više od 90 dečaka i devojčica će ove sezone nositi dres Despota na zvaničnim utakmicama.

Mnogo toga je urađeno i po pitanju dovođenja kvalitetnog stručnog kadra. Nedavno su treneri Uroš Brkić i Nenad Džogović stekli zvanje operativnih trenera košarke i ove sezone će sa klupe predvoditi kadetkinje i minibasket selekcije. Trenirali su košarku u mlađim uzrasnim kategorijama. Uroš ima dve godine iskustva rada sa devojčicama u našem klubu i u ŽKK Smederevu. Nenad je tek od letos u trenerskim vodama, međutim s obzirom da je profesor fizičkog vaspitanja i da je učestvovao na raznim projektima iskustva mu ne fali. Od nedavno u klubu kao saradnik radi i iskusni trener Medin Derviševski čije će veliko iskustvo doprineti ne samo pravilnom i kvalitetnom razvoju naših igrača već i mladih trenera koji rade u klubu.

Prethodnog vikenda, tačnije 13. i 14.10. odigrali smo poslednje pripremne utakmice pred novu sezonu. Kadetkinje su pobedile na gostovanju ekipu Inđije, kadeti su izgubili od Požarevca, dok su pioniri odigrali nerešeno, takođe protiv Požarevca.

Devojčice su pobedile rezultatom 42:54. Najefikasnije u našem timu bile su Nina Stefanović i Anastasija Torlaković sa 15, odnosno 12 postignutih poena. Aleksandra Nešić je dodala 11 poena.

1. Stefanović Nina 15 (1 trojka),
2. Torlaković Anastasija 12 (2 trojke),
3. Nešić Aleksandra 11 (2 trojke),
4. Pantović Iva 6,
5. Spasić Kristina 5,
6. Jovanović Teodora 2,
7. Savić Teodora 1,
8. Bakalović Milena 1,
9. Ercegovčević Mila 1,
10. Spasić Milena,
11. Mišković Milica.

Kadeti su odigrali lošu utakmicu i izgubili od Požarevca rezultatom 47:76. Jedini dvocifreni u našem timu bili su Miljan Radosavljević sa 19 i Bogdan Zlatanović sa 10 postignutih poena.

1. Radosavljević Miljan 19,
2. Zlatanović Bogdan 10,
3. Mitrović Đorđe 5 (1 trojka),
4. Nikolić David 3 (1 trojka),
5. Stailković Lazar 3 (1 trojka),
6. Mikarić Aleksandar 3,
7. Stefanović Đorđe 2,
8. Milašinović Ognjen 2,
9. Krčmarević Marko,
10. Janićijević Mihajlo,
11. Vranić Stefan,
12. Mančić Stefan.

Pioniri su u uzbudljivoj utakmici odigrali nerešeno sa vršnjacima iz Požarevca. Rezultat na kraju 46:46. Dvocifreni u našem timu bili su Stefan Vranić sa 18 i Aleksandar Petrović sa 10 postignutih poena.

1. Vranić Stefan 18 (1 trojka),
2. Petrović Aleksandar 10,
3. Mančić Stefan 5,
4. Janićijević Mihajlo 5,
5. Stailković Lazar 4 (1 trojka),
6. Mitrović Đorđe 3,
7. Jovanović Jovan 1,
8. Simonović Stefan,
9. Stojmanovski Vasilije.

Svim našim igračima želimo uspešnu sezonu u kojoj će napredovati i naučiti nešto novo. Srećno!