Veliki napredak mlađih pionira

Mlađi pioniri odigrali su odličnu sezonu, s obzirom na sve probleme koje smo imali. Prikazali su ogroman napredak i dobili veliki broj neizvesnih utakmica. U ovom tekstu osvrnućemo se na njihovu fantastičnu sezonu.

Odigrali smo 13 utakmica i zabeležili 8 pobeda i 5 poraza. Procentualno gledano ovo je rezultatski najbolja sezona mlađih pionira našeg kluba. Sezonu smo otvorili sa 5 vezanih poraza ali smo krajem 2016. ostvarili prvu pobedu koja nam je ulila neophodno samopouzdanje. Nakon toga u 2017. smo ostvarili 7 pobeda bez poraza. Posebno zanimljivo i važno je da su 3 od ovih 7 utakmica završene razlikom od 2 poena i manje. Veliki broj izuzetno mladih igrača je igrao ove sezone pa je utisak da Despoti ne moraju da brinu za budućnost. 22 igrača je igralo ove sezone a njih 13 je postizalo poene.

Despot je kvalifikacije za kvalitetnu ligu završio na odličnom trećem mestu, uz skor od 5 pobeda i poraza. Samo jedna pobeda nas je delila od plasmana među najboljih 8 ekipa u regionu. Sezonu smo nastavili učešćem u utešnoj ligi u kojoj smo na 3 utakmice ostvarili 3 pobede. Senku na ovu sjajnu sezonu bacila je ekipa Poskoka koja nam nije zakazala utakmicu poslednjeg kola. Tako je Despot završio sezonu sa 8 vezanih pobeda i početkom naredne sezone tražiće produženje ove sjajne serije.

Za Despote su u ovoj sezoni nastupali: Mančić Stefan, Vranić Stefan, Stefanović Mateja, Lović Aleksa, Zlatanović Lazar, Spasić Milena, Pavlović Uroš, Milisavljević Pavle, Stojmanovski Vasilije, Nevenkić Stefan, Krstić Mihajlo, Pantović Iva, Jovanović Stefan, Vranješević Helena, Petrović Aleksandar, Rakić Veljko, Pantović Ana, Keljević Nemanja, Mirković Strahinja, Marković Lazar, Radonić Nikola i Stolić Miloš. Najveći teret izneli su Mančić i Vranić koji su postigli 146 odnosno 193 poena.

Ponosni smo kako su naši klinci odigrali ovu sezonu. Posebno su dobar doprinos dali igrači 2006-2007 godište koji će tek za dve sezone biti noseće godište u selekciji mlađih pionira. Ostvarili smo ogroman napredak ove godine i sa nestrpljenjem iščekujemo predstojeće izazove.

Mančić i Vranić se priključuju generaciji 2003 u pionirskom uzrastu i očekujemo da će imati značajnu ulogu u igri ove selekcije. Stefanović, Lović i Stojmanovski boriće se takođe za svoje minute u pionirskom uzrastu. Ipak od njih očekujemo da za 2 sezone budu spremni da pruže ozbiljniji doprinos igri našeg tima.

Zlatanović će sledeće godine predvoditi talentovanu ali neiskusnu selekciju 2005-og godišta u ligi mlađih pionira. Pavlović, Krstić, Rakić, Jovanović i Pantović Ana predvode izuzetno talentovanu a već prilično iskusnu generaciju 2006 koja će se najverovatnije tokom sledeće sezone takmičiti u selekciji mlađih pionira do 12 godina. Tu je i Stefan Nevenkić koji će predvoditi generaciju 2007 u mini-basket ligi koji je imao zaista odlične partije i ove sezone. Verujemo da će uz iskustvo koje su stekli ove sezone generacije koje dolaze ostvarivati još bolje rezultate nego ove godine.