Završena sezona 2017/18

KK Despot
KK Despot

Minulog vikenda odigrana je poslednja utakmica u sezoni 2017/18. Ovu utakmicu iskoristili smo da šansu pružimo igračima koji su imali sporedne uloge u timu da „nose“ igru. Iako konačan rezultat to možda ne govori odlično su se snašli u ovim ulogama i pokazali da će u narednim sezonama moći da vode igru ekipe. Mlađi pioniri završili su učešće u utešnoj ligi sa 3 pobede i 3 poraza.

Despot – Sloga PNM 28:27 (Vranić Vuk 6, Zdravković Andrija 6, Zlatanović Lazar 6, Jovanović Stefan 5, Pavlović Uroš 4, Petrović Dušan 1, Petrović Aleksandar, Kostić Strahinja, Krstić Mihajlo, Nevenkić Stefan);
Starinski – Despot 42:19 (Zlatanović Lazar 8, Vranić Vuk 7, Petrović Aleksandar 1, Jovanović Stefan 1, Krstić Mihajlo 1, Pavlović Uroš 1, Kostić Strahinja, Nevenkić Stefan, Petrović Dušan).

Mlađi pioniri odigrali su odlično u utešnoj ligi i uspeli su da sve protivnike savladaju po jednom. Ono što je važnije je da su igrači koji su imali manju ulogu u prvom delu sezone prikazali veliki napredak. Tako su Andrija Zdravković i Vuk Vranić postavili svoje nove rekorde po broju postignutih poena. Uroš Pavlović je igrao poslednje dve utakmice u sezoni povređen ali to ga nije sprečilo da na utakmici protiv Sloge dođe do svog 100 poena u karijeri. Iako su poeni izostali odličnu igru na ovim utakmicama prikazao je Aleksandar Petrović. Igrači koji su po godištu i dalje minibasketaši Stefan Nevenkić i Dušan Petrović dobili su veliku minutažu koja će im značiti za predstojeću sezonu.

S obzirom na to da je ovaj tim na početku sezone imao samo tri igrača koja su imala ozbiljnije iskustvo igranja utakmica možemo biti prezadovoljni ovom sezonom. Igrače koje smo imali u timu osposobili smo za igru i verujemo da će u narednim sezonama igrati još bolje. Sezonu je obeležio Lazar Zlatanović koji je postao igrač sa najviše pogođenih slobodnih bacanja u selekciji mlađih pionira u klupskoj istoriji. Pored toga Lazar je drugi najefikasniji igrač sa linije penala u jednoj sezoni, treći najbolji igrač po broju pogođenih dvojki u jednoj sezoni, treći najefikasniji igrač u konkurenciji mlađih pionira i treći na listi mlađih pionira koji su pogodili najviše koševa iz igre.

Tako je završena odlična sezona našeg kluba u kojoj su sve selekcije ostvarile bolje rezultate od onih koji su bili planirani na početku sezone. U susret sezoni 2018/19 počeli smo sa pripremama za sezonu u kojoj klub ima visoke rezultatske ambicije i u kojoj će veliki broj novih dečaka i devojčica dobiti priliku da zaigraju za naš klub na zvaničnim utakmicama.