O klubu

KK Despot, Smederevo

Košarkaški klub „Despot“ iz Smedereva osnovan je 19.08.2014. godine. Glavni cilj kluba je podizanje svesti o značaju fizičke kulture i uključenje što većeg broja dece u sportske aktivnosti, kao i razvoj ženskog sporta. Klub učestvuje u takmičenjima koje organizuje Regionalni košarkaški savez Centralne Srbije. Takođe klub je pristupio Savezu sportova Smedereva, i započeo dobru saradnju sa ostalim košarkaškim klubovima iz našeg grada.

U izuzetno kratkom roku nakon osnivanja klub je uspeo da obezbedi sve uslove potrebne za učestvovanje u takmičenjima RKSCS. Tako je već 11.10.2014. godine KK Despot odigrao prvu takmičarsku utakmicu protiv ekipe KK Palanka 2012 iz Smederevske Palanke, u okviru lige mlađih pionira i ostvario prvu pobedu. U prvoj sezoni nastupali su 19 dečaka i 3 devojčice, svi iz OŠ Branko Radičević. U kraju u kojem se škola nalazi nije bilo sportskih klubova u kojima bi najmlađi mogli da započnu bavljenje sportom, te je dolazak našeg kluba naišao na veliko odobravanje. Tako je u izuzetno kratkom roku broj članova porastao do 30. Kako je sezona odmicala selekcija mlađih pionira je igrala sve bolje i bolje i ostvarila plasman u finale regionalne lige RKSCS. U finalnoj utakmici savladana je odlična ekipa KKŠK Carine i tako su Despoti već u prvoj takmičarskoj sezoni došli do titule. Ovaj rezultat doneo je još veće interesovanje roditelja i dece da se upišu u naš klub, tako da sada klub ima oko 50 članova, od čega 7 devojčica.

Ambicije kluba u narednom periodu su angažovanje kvalitetnog stručnog kadra, formiranje ženske takmičarske ekipe i stvaranje i očuvanje dobrih odnosa sa ostalim klubovima. Postizanje sportskih rezultata ne predstavlja cilj. Naše je da radimo što bolje možemo i znamo, a dobar i predan rad na kraju uvek budu nagrađeni. Pozivamo vas da nam se pridružite i da kroz igru i druženje naučite da igrate košarku i da uživate u svim čarima koje pruža bavljenje sportom.

1 мишљење на “O klubu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *